8 французьких рецептів, які осилить навіть новачок

> Еда
Читать: 9 мин

©Malidate Van

Французьку кухню шанують у всьому світі, але помилково вважають занадто складною і мало хто береться за приготування подібних страв на своїй кухні. Редакція SUPER.UA зібрала для вас різноманітні класичні рецепти французьких страв, з якими може впоратися навіть кулінар-початківець.

Бьоф Бургіньйон

Складові:

Спосіб приготування:

Обсмажте бекон на середньому вогні до хрусткої скоринки близько 5 хвилин, потім відкладіть. Потім викладіть на сковорідку шматочки яловичини і обсмажте з кожного боку, потім додайте цибулю і тушкуйте протягом 5 хвилин. Додайте томатну пасту і часник. Потім викладіть яловичину, бекон і вино в глибоку каструлю і залийте бульйоном. Варіть на повільному вогні, поки яловичина не стане м’якою, близько 2-х годин. Приблизно за годину до готовності яловичини нагрійте масло на середньому вогні, додайте цибулю і моркву і тушкуйте 5 хвилин, потім висипте ці овочі до м’яса. За 20 хвилин до готовності додайте гриби. Як тільки м’ясо і овочі будуть готові, злийте рідину і подавайте з гарніром.

©iamafoodblog

Фісташкові кекси

Складові:

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 200 градусів, змастіть маслом форму для випічки кексів. У кухонному комбайні подрібніть мигдаль до дрібного порошку. У мисці змішайте мигдальний порошок і цукор. Збийте яйця, потім збийте розтоплене масло і борошно. Викладіть тісто в форми і прикрасьте фісташками зверху. Випікайте 12-15 хвилин. Охолодіть і подавайте до столу.

©foodandwine

Малиновий пиріг

Складові:

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів, змастіть маслом форму для випікання. У мисці збийте борошно, цукор і щіпку солі. Додайте яйця, масло і лимонну цедру, змішавши все до однорідності. Додайте молоко і збивайте близько 3 хвилин. Вилийте тісто у форму і додайте малину. Випікайте 30 хвилин, потім остудіть і посипте цукровою пудрою.

©fooddoodles

Соус Айолі

Складові:

Спосіб приготування:

У маленькій мисці збийте майонез з лимонним соком, каперсами, естрагоном і часником. Додайте оливкову олію і приправте сіллю і перцем. Використовуйте в якості соусу для риби і морепродуктів.

©taste.com

Суп з картоплі і цибулі

Складові:

Спосіб приготування:

У великій каструлі розтопіть масло. Додайте цибулю-порей, ріпчасту цибуля, селеру, цибулю-шалот, чебрець, часник і щедру щіпку солі, тушкуйте на помірному вогні, періодично помішуючи. Додайте бульйон, картоплю, 2 столові ложки петрушки і 1 столову ложку естрагону. Доведіть до кипіння, потім варіть на повільному вогні близько 40 хвилин. Додайте вершки в каструлю і варіть ще 7 хвилин. Перемішайте 1 столову ложку петрушки і естрагону, що залишилися і приправте суп сіллю і перцем, киньте гілочку чебрецю. Розлийте суп по тарілках і подавайте.

©taste.com

Сирний мус для грінок

Складові:

Спосіб приготування:

Помістіть сир в кухонний комбайн, додайте 1 зубчик часнику, близько 1/4 склянки сухого білого вина і чорний перець. Збивайте до однорідної, ніжної маси. Складіть суміш в контейнер і охолодіть. Потім ви можете намазувати цю смачну сирну масу на свіжий хліб і грінки.

©foodandwine

Млинці з карамеллю

Складові:

Спосіб приготування:

У середній мисці збийте яйця з молоком і сіллю. Поступово додавайте борошно, а потім розтоплене масло. Дайте тісту постояти при кімнатній температурі протягом 30 хвилин. Випікайте млинці на сковороді по 45 секунд з кожної сторони. Коли млинці будуть готові, загорніть в них карамель, утворивши трикутники, а потім злегка обсмажте. Посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.

©foodandwine

Мигдальне печиво з прянощами

Складові:

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів. В середній мисці, використовуючи електричний міксер, змішайте вершкове масло і цукор до повного поєднання. Додайте яєчні білки, мелений мигдаль, борошно і спеції, збийте до однорідного тіста. Викладіть тісто на лист для випікання, сформувавши кружечки, випікайте 10 хвилин. Охолодіть і подавайте печиво до столу.

©12tomatoes.com

Спробуйте освоїти французьку кухню самостійно, приготувавши вдома згадані вище класичні страви, які оцінить вся сім’я.