Рецепти панкейків, які оцінить вся сім’я

> ЇЖА
Читать: 5 мин
панкейки

©Pexels/Trang Doan

Останнім часом багато любителів смачненького підсіли на панкейки — американські круглі млинці, які складають гіркою і поливають сиропом або рідким медом. Це відмінна страва для сніданку або десерту, яка сподобається і дорослим і дітям.

Пропонуємо кілька незвичайних рецептів, які сподобаються як новачкам, так і завзятим шанувальникам млинчиків.

Вівсяні панкейки з горіхами і шоколадом

Вівсяні панкейки
©Pexels/Trang

Інгредієнти:

Вівсяне борошно — 300 г

Молоко — 0, 5 склянки

Цукор — 1 ст. л.

Яйце — 1 шт.

Олія (рослинна або мигдальна) — 2 ст. л.

Екстракт ванілі — за смаком

Горіхи — 100 г

Шоколад — 50 г

Як приготувати:

Змішайте сухі інгредієнти в глибокій мисці. В іншій збийте яйце, молоко і олію. Поступово з’єднайте рідку масу з сухою, потім ретельно перемішайте або збийте за допомогою міксера. Добре розігрійте сковороду, потім починайте пекти млинці, попередньо змащуючи ємність рослинним маслом. В цей час займіться підготовкою соусу. Візьміть горіхи — це може бути мигдаль або волоські — і подрібніть. Розтопіть половину плитки шоколаду на водяній бані, з’єднайте з горіхами. Викладіть млинці гіркою і полийте соусом.

Кавово-медові млинці

Кавово-медові млинці
©Pexels/Flora

Інгредієнти:

Борошно — 130 г

Молоко — 150 мл

Яйця — 2 шт.

Вершкове масло — 20 г

Мед — 3 ст. л.

Розпушувач (або гашене сода) — 1, 5 ч. л.

Кава розчинна — 2 ч. л.

Як приготувати:

Молоко залийте в глибоку каструльку і покладіть шматочок масла. Коли воно нагріється, а масло розчиниться — додайте каву і розмішайте. Потім відставте остигати.

Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. Яйця збити з медом за допомогою віночка або міксера. З’єднати всі інгредієнти і вимісити тісто. За консистенцією воно повинно нагадувати рідку сметану.

На розігріту сковороду, змащену олією, викладаємо тісто і прожарюємо з обох сторін. Готові млинці поливаємо згущеним молоком або апельсиновим джемом.

Кукурудзяні панкейки 

кукурудзяні панкейки 
©Pexels/Monserrat Soldú

Інгредієнти:

Кукурудзяне борошно — 0, 5 склянки

Пшеничне борошно — 0, 5 склянки

Розпушувач — 2 ч. л.

Яйця — 4 шт.

Вершкове масло — 6 ст. л.

Молоко — 80 мл

Лимон — 6 шт.

Кленовий сироп — 80 мл

Як приготувати:

Просіяне борошно змішати з розпушувачем. Яйця змішати з 2 ложками розтопленого масла і молоком. З’єднати і ретельно перемішати. Поки млинці випікаються, приготувати помадку. 4 столові ложки олії змішати з кленовим сиропом або медом. Жовтки 2 яєць відокремити від білків і додати в суміш. Вичавити сік з лимонів і з одного натерти цедру. Готувати суміш на водяній бані близько 7-8 хвилин, часто помішуючи і не доводячи до кипіння. Потім додати цедру. Коли маса стане густою — зняти її з вогню і остудити.

Пряні панкейки

Пряні панкейки
©Pexels/NastyaSensei

Інгредієнти:

Борошно — 0, 5 склянки

Какао-порошок — 0,5 склянки

Гашене сода — 0, 5 ч. л.

Розчинна кава — 2 ст. л.

Кориця — 1 ч.л.

Мускатний горіх — 0, 5 ч. л.

Маслянка — 1 стакан

Яйце — 1 шт.

Масло розтоплене — 2 ст. л.

Як приготувати:

Борошно просіяти і змішати з розпушувачем, какао, мускатним горіхом і корицею. Маслянку змішати з яйцями, кавою і маслом. Все добре перемішати. Млинці випікати на розігрітій сковорідці. Подавати з сиропом на свій смак.

Млинці з поленти з ягодами

Млинці з поленти з ягодами
©Pexels/Pixabay

Інгредієнти:

Полента — 500 г

Свіжі ягоди

Кленовий сироп

Як приготувати:

Поленту приготувати відповідно до інструкції і обсмажити на вершковому маслі. Млинці викласти на тарілку, змастити маслом, прикрасити ягодами і полити кленовим сиропом.

Смачного!

5530
5/5
0
Input correct name with min length 6 symbols
Input correct email address
Please provide a valid city.