Як змусити себе більше читати: 11 лайфхаків

> Життя
Читать: 5 мин

©Pexels/Leah Kelley

Як читати більше, частіше і що для цього потрібно зробити? Впевнені, що поради, які ми зібрали, точно спрацюють.

1. Ніколи не виходьте з дому без книги

В цьому випадку вам знадобиться електронна книга, адже не завжди зручно брати з собою друкований твір. Так ви зможете отримати доступ до тексту в будь-якому місці і в будь-який час.

2. Відстежуйте свій прогрес читання

Якщо ви готуєтеся до марафону, ви зазвичай стежите за тим, скільки кілометрів ви пробігаєте, і скільки часу витрачаєте на це. З читанням все так само.

Використовуйте Goodreads, щоб відстежувати — і так, хвалитися — своїми успіхами. Веб-сайт і додаток дозволяють вам оновлювати ваші досягнення в міру того, як ви читаєте книгу. Ви можете ділитися своїми успіхами в Facebook, що буде постійно мотивувати вас.

3. Приєднайтеся до книжкового клубу

Це звучить очевидно, але це працює. Якщо у вас встановлений певний термін для завершення книги, ви обов’язково знайдете час, щоб прочитати її. Плюс книжкових клубів в тому, що ви можете знайти однодумців і обговорити твір, який вам сподобався.

4. Читайте тільки те, що вам подобається

Життя надто коротке. Тому, якщо вам не сподобалася книга можете сміливо відкласти її, адже ви не додивляєтеся серіал, який не вразив вас з перших епізодів. Приділяйте більше часу тому, що викликає у вас інтерес. Також не слухайте людей, які кажуть щось погане про ваш вибір.

книга харукі муракамі
©Pexels/TOPHEE MARQUEZ

5. Читайте кожну вільну хвилину

Протягом дня багато разів ми можемо прочитати кілька сторінок: під час перерви, обіду або в автобусі. Ви будете здивовані, скільки є можливостей для читання кожного дня.

6. Читайте під час тренування

Це дійсно працює, тільки якщо ви перебуваєте на біговій доріжці або на велосипеді. Також зверніть увагу на аудіокниги — це відмінний варіант для пробіжок і тривалих прогулянок на вулиці.

7. Читайте перед сном

Читайте перед сном щоночі. Це відмінний спосіб закінчити свій день, і більш ефективно перейти до спокійного сну, ніж якби ви дивилися телевізор. Порада: не читайте пізно вночі книги Стівена Кінга.

8. Почніть спілкуватися з любителем книг

Коли книга захоплює вас або змушує відчувати щось значуще, ви, як правило, хочете розповісти про це іншим. Коли ви спілкуєтеся з одним з ненаситних читачів, вони змусять вас хотіти читати більше, просто перебуваючи поруч. Вони будуть читати книгу за книгою, закликаючи вас не відставати від них. Це все одно, що мати особистого тренера.

книга
©Pexels/Taryn Elliott

9. Не читайте кілька книг одночасно

Багатозадачність хороша для деяких речей, але коли справа доходить до книг, то це не так. Це забирає той імпульс, який ви відчуваєте, пробираючись крізь одну історію або наукову розповідь. Ви не повністю захоплені тим, що споживаєте.

10. Знайдіть тихе місце

Якщо ви можете читати в бібліотеці або знайти тиху кімнату в вашому домі, відмінно. Але якщо вам доводиться задовольнятися книгою в метро, ​​в барі або в будь-якому іншому шумному місці, спробуйте ізолювати сторонні звуки за допомогою нейтральної музики в навушниках. Це допоможе вам зосередитися на книзі.

11. З’єднайте читання з тим, що ви любите

Ви можете читати книги і пити чай, або занурюватися в історію, перебуваючи в парку. Також більше дізнавайтеся про своїх кумирів або роботу за допомогою літератури.

Тепер ви знаєте, як змусити себе більше читати. Ці поради допоможуть повноцінно насолоджуватися книгами і поставити свій власний рекорд за кількістю прочитаних творів.

2038
5/5
0
Input correct name with min length 6 symbols
Input correct email address
Please provide a valid city.