7 рецептів десертів, для яких не потрібні молочні продукти

©Pexels
Приготування майже всіх безмолочних страв не викликає особливих труднощів. Якщо до приготування підійти творчо, це заняття може навіть стати захоплюючим.
Редакція SUPER.UA зібрала для вас 7 рецептів десертів, для яких не потрібні молочні продукти.
1. Кунжутна паста тахіні (тхіна, тахіна)

Тахіні – це густа паста з меленого кунжутного насіння, ще вона відома як сезамова паста. Її використовують для приготування різноманітних заправок, східних солодощів, хумусу, салатів, риби, овочів і т.д.
Складові:
- 100 г кунжуту
- 1/6 склянки масла кунжутного, горіхового, або оливкового
Спосіб приготування:
Кунжут підсушити в духовці на деку, періодично перемішуючи. Через хвилин 8-10 він повинен трохи подзолотитися, але не сильно. Якщо кунжут згорить буде не смачно, тому уважно за ним слідкуйте. Потім слід насипати кунжут в миску для блендера і поступово, додаючи масло, збивати до однорідної, кремоподібної консистенції. Готова паста тахіні повинна мати консистенцію густої тягучої сметани. Зберігати її можна в холодильнику до 2 місяців.
2. Батончики з повітряного рису

Чи любите ви повітряний рис? Якщо так, то вам точно сподобаються ці смачні, хрусткі батончики. На відміну від магазинних, наші не містять великої кількості цукру і шкідливих добавок. Якщо ви знайдете органічний повітряний рис і коричневий рисовий сироп, то солодкий смак стане ще й корисним. Беріть батончики з собою на роботу або насолоджуйтеся ними в приємній компанії під час прогулянки.
Складові:
- ½ або трохи більше склянки рисового сиропу
- ¼ склянки кокосового масла
- 1 ч.л. ванільного екстракту
- ¼ ч.л. дрібної морської солі
- 4 чашки органічного повітряного рису
Спосіб приготування:
Змішайте в невеликій каструлі кокосове масло і рисовий сироп. Потім поставте її на середній вогонь і доведіть до кипіння. Коли суміш закипить, приберіть з вогню і додайте ваніль з сіллю. У велику миску висипте рис і залийте сиропом. Кожне зерно рису має бути ним покрите. На квадратну форму, покриту папером для випічки, помістіть рисову суміш. Зверху масу накрийте ще одним аркушем паперу і добре утрамбуйте. Помістіть форму з рисовою сумішшю в морозильну камеру на 45 хвилин, потім вийміть, розріжте і подавайте. Решту рисових батончиків зберігайте в холодильнику. Для смаку можна додати горіхи.
3. Полуничний сорбет

Існують тисячі рецептів різних сорбетів, здатних догодити навіть найбільш вимогливим гурманам. Всьому «виною» величезна кількість використовуваних інгредієнтів: від звичайних садових ягід до екзотичних фруктів. Смачний, легкий рецепт, який не зашкодить вашій фігурі.
Складові:
- 500 г полуниці
- 120 г цукру
- 5 яєць
- 100 мл рослинного масла (без запаху)
- ванілін
Спосіб приготування:
Свіжі ягоди помити і очистити від зелені. Зробіть пюре з полуниць виделкою або блендером. Відокремте білки яєць і вилийте їх в глибокий посуд. Додайте до них приблизно 3/4 заготовленого цукру. Збивайте отриману суміш протягом декількох хвилин. Влийте масло і продовжуйте збивати ще 2 хв. Висипте залишки цукру і додайте ванілін за смаком. Збийте суміш до утворення щільного, але повітряного крему. Змішайте крем і полуничне пюре. Постарайтеся не осадити піну. Готову масу вилийте в форми і поставте в морозильну камеру.
- Читайте також: 8 французьких рецептів, які осилить навіть новачок
4. Печиво з арахісовим маслом і чорним кунжутом

Цей простий і швидкий рецепт печива припаде до душі тим, хто любить арахісове масло. Розсипчасте і ароматне печиво зарядить вас енергією і хорошим настроєм або стане прекрасним доповнення до чаю.
Складові:
- 1 стакан арахісового масла
- цукор за смаком
- 5 ст.л. чорного кунжутного насіння
- 1 яйце
- 1 ч.л. соди
Спосіб приготування:
Збити міксером арахісове масло і цукор (2-3 хв). Додати яйце, соду і знову збити до однорідної консистенції. З приготовленої маси зробити невеликі кульки и обваляти їх в насінні чорного кунжуту. Викласти кульки на деко і відправити в духовку, розігріту до 190 градусів. Перші 5 хв тримати у верхній третині духовки, а потім переставити деко в нижню третину. Випікати приблизно 10 хвилин, поки печиво не покриється неглибокими тріщинками. Дати повністю охолонути і подавати до столу.
5. Шоколадний пиріг

Це не просто рецепт шоколадного пирога, за ним можна приготувати прекрасні коржі для пісного торта. Також він дуже виручає, якщо у вас алергія на яйця або молочні продукти.
Складові:
- 3 склянки борошна
- 2 склянки цукру
- 6 ст.л. какао-порошку, без цукру
- 2 ч.л. соди
- 2 ч.л. розпушувача
- 2/3 склянки рослинного масла
- 2 склянки води
- 1 ст.л. столового 9% оцту
- 2 ч.л. ванільного екстракту або ванільного цукру
Спосіб приготування:
У великій мисці змішайте разом всі сухі інгредієнти. В іншій мисці змішайте разом всі рідкі інгредієнти. З’єднайте обидві маси до отримання однорідної суміші. Вилийте тісто у форму, змащену маслом. Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 45-60 хвилин. Можна пекти в формі для кексів 20-25 хвилин. Дайте охолонути в формі. Коли пиріг охолоне, посипте цукровою пудрою.
6. Мигдальне печиво

Класичне італійське мигдальне печиво-тістечко. Відразу після випічки вони хрусткі зовні і м’які всередині. Дуже смачно з какао або будь-яким фруктовим десертом.
Складові:
- 3 склянки очищеного рубаного мигдалю
- 1/2 склянки цукру
- 3 яєчні білки
- 1 ч.л. мигдалевого екстракту
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 150 градусів. Вистеліть листи пергаментом. Подрібніть мигдаль в борошно в кухонному комбайні. Додайте цукор і продовжуйте подрібнювати ще 15 секунд. Потім додайте яєчні білки і мигдалеву есенцію, продовжуйте збивати, поки навколо леза не утвориться м’яке тісто. За допомогою чайної ложки викладіть округлі гірки тіста на підготовлені листи пергаменту. Печиво повинне лежати на відстані 5 см один від одного. Випікайте 20 — 30 хв. Печиво повинне стати золотистим. Дайте йому повністю охолонути на пергаменті. Зберігати в сухому місці.
7. Шарлотка

Смачний та швидкий рецепт, смак якого відомий багатьом з дитинства. Шарлотку можна готувати не тільки з яблуками, а з будь-якими іншими фруктами або овочами.
Складові:
- 4 яйця
- 1 склянка цукру
- 1 склянка борошна
- Ванільний цукор за смаком
- 1/2 ч.л. розпушувача
- 3-4 яблука для начинки
Спосіб приготування:
Яйця і цукор збити міксером, поступово додававши борошно, розпушувач ванільний цукор. Яблука помити, очистити від шкірки і нарізати кубиками. Змастити форму для випічки. На дно форми також можна постелити папір для випічки. Вилити половину тіста у форму і висипати яблука. Потім все це залити залишком тіста. Випікати 35-45 хвилин, духовка повинна бути розігріта до 180-200 градусів.
- Читайте також: 12 несподіваних смачних страв з арахісовою пастою