7 корисних варіантів локшини, з якими не варто боятися вуглеводів

> Еда
Читать: 4 мин

© Eneida Nieves/Pexels

Багатьом з нас чи не щовечора кортить з’їсти велику тарілку смачної карбонари. Звичайно, це не найкорисніший варіант вечері. На щастя, є доступні альтернативи макаронних виробів, які можуть задовольнити наш потяг без важкості у шлунку.

Незалежно від того, чи маєте ви протипоказання щодо глютену, чи просто шукаєте способи збалансувати своє харчування, радимо вам додати наступні продукти до ваших страв на вечерю.

1. Макаронні вироби з кіноа

Паста з кіноа найбільше схожа за текстурою та смаковими якостями на борошняні макаронні вироби. Це чудовий безглютеновий варіант, у якому високий вміст клітковини. Ці макаронні вироби також залишаються твердими після приготування, на відміну від інших альтернатив.

© IStock

2. Спагеті з гарбуза

Чудова альтернатива макаронним виробам, особливу взимку. Гарбузові макаронні вироби дійсно задовольнять любителів «спагеті». Їх надзвичайно легко готувати (просто покладіть гарбуз в духовку з оливковою олією, сіллю та перцем) і зробіть достатню кількість порцій спагеті з м’якоті гарбуза.

© IStock

3. Макаронні вироби з соєвих бобів

Ці макаронні вироби місять велику кількість клітковини та заліза і чудово смакують. Паста дуже схожа на звичайні макаронні вироби за смаком, одна відчувається легкий приємний смак соєвих бобів.

© IStock

4. Макаронні вироби з коричневого рису

Вживаючи цей продукт, ви отримаєте порцію білків, клітковини та цільного зерна. Цей варіант макаронних виробів особливо підходить для тих, хто не вживає глютен і має чутливий шлунок, – паста легко засвоюється. Уважно стежте за макаронами під час приготування – паста з коричневого рису дуже швидко вариться.

© IStock

5. Спагеті з чорних бобів

Чудова риса цього виду спагеті полягає в тому, що вони добре поєднуються з традиційними соусами для макаронних виробів. Спагеті з чорних бобів містять білок і клітковину, а також мають більш тверду текстуру, ніж звичайна локшина.

© IStock

6. Локшина Ширатакі

Ця «чудо– локшина» напевно заслуговує такої назви, оскільки вона не містить вуглеводів та калорій, але в ній достатньо багато клітковини. Одна треба знати, що локшина має слизисту, желатинову текстуру, оскільки містить розчинні волокна, такі як у насіння чіа.

© IStock

7. Макаронні вироби з нута

Після приготування, макарони за смаком нагадують звичайну пасту аль денте, що робить їх легкою заміною інших виробів. Найкраще у пасті з нута – це висока кількість клітковини та білка.

© Eneida Nieves/Pexels

Ще один чудовий варіант додати до списку вище – локшина соба. Хоча вона не поєднується з традиційними соусами, такими як маринара, у цій локшині велика кількість білка, її ідеально вживати з арахісовими соусами та холодними закусками, які підкреслять її свіжий смак.

4043
0
Input correct name with min length 6 symbols
Input correct email address
Please provide a valid city.