5 рецептів батончиків, які корисні для здоров’я

> Еда
Читать: 6 мин

©lauralondonfitness.com

Натуральні батончики — це корисна і смачна закуска, яку можна кинути в сумку і з’їсти перед тренуванням або в перерві між заняттями. Горіхи, насіння, мед і злаки в складі батончиків подарують вам заряд енергії та бадьорості, до того ж їх можна приготувати самостійно.

Редакція SUPER.UA зібрала для вас найкращі рецепти здорових батончиків, які обов’язково варто спробувати.

Батончик з яблуком і медом

Складові:

  • 2 чашки вівса
  • 1/2 чашки подрібненого, несолодкого кокоса
  • 1/2 чашки горіхів пекан
  • 1/3 склянки фініків
  • 1/4 чашки кокосового масла
  • 1 чайна ложка ванілі
  • 1/3 чашки меду
  • 1 столова ложка кориці
  • 1/2 чайної ложки мускатного горіха
  • 1 чашка сушених яблук

Спосіб приготування:

Помістіть овес в блендер або кухонний комбайн і збивайте протягом 5-10 секунд. На лист для випічки викладіть овес, подрібнений кокос і горіхи пекан, запікайте приблизно 10 хвилин до золотистого кольору. Помістіть фініки в кухонний комбайн і подрібніть. У каструлі на середньому вогні підігрійте кокосове масло, мед і ваніль. Коли рідина нагріється, змішайте її з вівсом, нарізаними яблуками, корицею і мускатним горіхом. Потім об’єднайте всі останні інгредієнти і викладіть готову суміш у форму. Охолодіть протягом двох годин, а потім наріжте прямокутниками, сформувавши батончики.

©lauralondonfitness.com

Сирі шоколадні батончики

Складові:

  • 2 чашки фініків
  • 2 чашки сирих горіхів кешью
  • 60 г мигдалю
  • 75 г какао-порошку
  • щіпка морської солі
  • 40 г подрібненого кокоса
  • 2 столові ложки ванільного екстракту

Спосіб приготування:

Об’єднайте нарізані фініки, кешью, мигдаль, какао-порошок і морську сіль в кухонному комбайні. Збийте всі інгредієнти разом до однорідності. Потім додайте подрібнений кокос, морську сіль, ванільний екстракт і трохи води. Викладіть готову суміш у форму, охолодіть і наріжте батончики.

©fablunch.com

Абрикосові батончики з кешью

Складові:

  • 1 чашка сушених турецьких абрикосів
  • ½ чашки сирих горіхів кешью
  • ¾ чашка подрібненого несолодкого кокоса
  • ⅓ чашка вівса
  • 2 столові ложки сиропу агави
  • 1 столові ложки кокосового масла
  • ¼ чайної ложки морської солі

Спосіб приготування:

Подрібніть кешью і абрикоси в кухонному комбайні, помістіть в окрему миску.
Додайте всі інші інгредієнти і змішайте до однорідної консистенції.
Викладіть готову суміш у форму і помістіть в морозильник на одну годину, потім дістаньте і розріжте на 8 прямокутників. Зберігайте батончики не більше 1 місяця в холодильнику.

©heraldnet.com

Горіхові батончики

Складові:

  • 1 чашка горіхів (мигдаль, кеш’ю або горіхи пекан)
  • 3/4 склянки фініків
  • 3/4 чашки сухофруктів (журавлина, вишня, родзинки, інжир)
  • щіпка морської солі

Спосіб приготування:

Викладіть горіхи в кухонний комбайн і подрібніть, додайте фініки і сухофрукти, збиваючи до однорідної консистенції. Помістіть суміш у форму і охолодіть в холодильнику. Потім наріжте прямокутниками. Зберігайте батончики в холодильнику протягом кількох тижнів або в морозильній камері протягом декількох місяців.

©blessthismessplease.com

Батончики з сухофруктами

Складові:

  • 1 1/2 чашки сирих грецьких горіхів
  • 1/3 склянки цільнозернового борошна
  • 1/8 чайної ложки соди
  • 1/8 чайної ложки порошку для випічки
  • 1/4 чайної ложки морської солі
  • 1/2 чайної ложки кориці
  • 1/3 чашки коричневого цукру
  • 1/2 чашка сушеної журавлини
  • 1 чашка сушеного турецького інжиру
  • 1 чашка сушених абрикосів
  • 1 велике яйце
  • 1 чайна ложка екстракту ванілі

Спосіб приготування:

Розігрійте духовку до 180 ° С, випікайте грецькі горіхи протягом 10 хвилин. Вийміть з печі і відкладіть в сторону. У кухонному комбайні змішайте борошно, харчову соду, розпушувач, цукор, корицю, сіль і половину всіх сухофруктів. Помістіть суміш у велику миску і додайте в грецькі горіхи, а потім решту сухофруктів, перемішайте руками. Збийте ваніль і яйце, потім додайте їх до суміші. Добре розмішайте і покладіть у форму. Випікайте в духовці до золотистого кольору, близько 35-40 хвилин. Після випікання наріжте 12 прямокутників. Зберігайте в герметичному контейнері при кімнатній температурі не більше 10 днів.

©ziploc.com

Спробуйте приготувати ці корисні і смачні батончики самостійно, щоб у вас під рукою завжди був правильний, здоровий перекус.

5789
0
Input correct name with min length 6 symbols
Input correct email address
Please provide a valid city.