3 рецепти здорової вечері, на які потрібно 10 хвилин

> Еда
Читать: 5 мин

© Tookapic/Pexels

Небагато людей насправді вірять у те, що можна створити здоровий обід за 10 хвилин або й менше часу. Але ми хочемо запевнити вас, що можна. Спеціально для цього ми підготували 3 рецепти смачних так корисних страв, які можна приготувати за 10 хвилин.

Фарширована картопля з товченим горохом і авокадо 

© Tookapic/Pexels

Інгредієнти:

  • 2 середні картоплини
  • 250 г зеленого горошку
  • 1 авокадо
  • 1-2 зубчики часнику
  • 60 г червоної цибулі
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • морська сіль, чорний перець перець чілі за смаком

Для пряного нуту:

  • 1 банка нуту, злити воду, промити
  • 1 ст.л. олії авокадо (або на вибір)
  • 1 зубчик часнику
  • 60 г червоної цибулі, нарізаного
  • 1 ч.л. копченої паприки
  • 1/2 ч. л. кмину
  • 1/4 ч. л. кайєнського перцю
  • перець чилі, сіль за смаком

Для заправки з клиновим сиропом і тахіні:

  • 4 ст.л. тахіні
  • 1 1/2 ст. кленового сиропу
  • 1 1/2 ст. лимонного соку
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ч. л. яблучного оцту
  • 1 ч. л. оливкової олії
  • морська сіль та чорний перець

Спосіб приготування:

Зробити отвір у картоплі та приготувати в мікрохвильовій печі протягом 4-7 хвилин.Для нуту: у невеликій сковороді на середньому вогні на олії з авокадо посмажити часник та цибулю, додати спеції. Готувати протягом 1-3 хвилин. Додати нут і готувати протягом 5-10 хвилин до готовності.

Для начинки з гороху та авокадо: у блендері або кухонному комбайні змішати всі інгредієнти до однорідної маси. Для заправки: у середній мисці збити всі інгредієнти, доки вони не повністю не поєднаються. Начинити приготовану картоплю масою з гороху та авокадо, викласти зверху нут, потім збризнути заправкою. Подавати з будь-якими овочами за бажанням.

Паста з базиліком та соусом песто

© Pexels

Інгредієнти:

  • 240 г макаронних виробів (упаковка)
  • 450 г свіжого базиліку
  • 60 г сирих кеш’ю
  • 2-3 зубчики часнику
  • 60 г + 2 ст.л. дріжджів
  • 60 мл + 3 ст.л. оливкової олії
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 1/3 ст.л. морської солі
  • 1/2 ст.л. чорного перцю

Спосіб приготування:

Зварити макаронні вироби у підсоленій киплячій воді до стану аль денте (щоб макарони були трохи твердими). Використовуючи блендер або кухонний комбайн, змішати в однорідну масу часник, 3 ст.л. оливкової олії, кеш’ю та чорний перець.

Додати харчові дріжджі та сіль до блендера. Збивати. Додати базилік та решту оливкової олії та знову збити, поки маса не стане однорідною. Додати лимонний сік. З макарон злити воду, пасту промити, всипати назад у каструлю. Додати масу з кеш’ю та песто, гарно перемішати.

Легка пряна сочевиця

© it’s me neosiam/Pexels

Інгредієнти:

  • 430 г консервованої сочевиці, злити воду, промити
  • 3 зубчики часнику
  • 1/2 цибулини, нарізати
  • 1 великий червоний перець, почистити
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 1-2 ст.л. кленового сиропу
  • 1/2 ч. л. морської солі або за смаком
  • 1 ст.л. копченої паприки
  • 1 ч. л. кмину
  • 1 ч. л. імбиру, тонко натерти
  • 1/2 ч. л. куркуми
  • 1/4 ч. л. кайєнського перцю
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 80 г свіжої кінзи

Спосіб приготування:

У блендері або кухонному комбайні змішати часник, цибулю, перець, томатну пасту, кленовий сироп, морську сіль, спеції, імбир та лимонний сік. За смаком, можливо, додати певний інгредієнт. У великій сковорідці на середньому вогні змішати сочевицю, свіжу кінзу та соус. Смажити до готовності. Подавати з рисом, локшиною або овочами.

3677
0
Input correct name with min length 6 symbols
Input correct email address
Please provide a valid city.