3 рецепта кішів, які сподобаються всій родині

> Еда
Читать: 5 мин

© saritalarson/pixabay

Кіш — класичний французький відкритий пиріг. Головне в ньому — пісочне тісто і начинка, що складається з вершків і яєць, а з іншими інгредієнтами можна експериментувати. Рецептів цього пирога — сотні, але ми зупинилися на трьох найцікавіших: з карамелізованою цибулею, зі спаржею та грибами.

Кіш з цибулею та пармезаном

© TerriC/Pixabay

Класичний рецепт французького пирога з ароматною карамелізованою цибулею, помідорами та сиром.

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки борошна
  • ¾ склянки вершків
  • 300 г сиру (пармезан)
  • 10 ст. л. вершкового масла
  • 6 яєць
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1 помідор
  • жменя листя базиліку
  • 2-3 стебла зеленої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 3 ст. л. крижаної води

Спосіб приготування:

Викласти на пергамент 9 ст. л. вершкового масла і прибрати в морозилку. Розтопити 1 ст. л. вершкового масла на сковороді і обсмажити на повільному вогні цибулю до карамелізованого стану приблизно 40 хвилин. Додати нарізаний часник і готувати ще 5 хвилин. Змішати в блендері борошно з замороженим вершковим маслом. Додати крижану воду і ще раз змішати.

Поки цибуля холоне, викласти тісто в круглу форму для випічки і щільно утрамбувати, сформувавши бортики. Змішати в блендері яйця, вершки та перець. Викласти на тісто нарізані помідори, карамелізовану цибулю і тертий пармезан. Залити все яєчною сумішшю. Випікати протягом 35-45 хвилин. Подавати, прикрасивши свіжою зеленою цибулею.

Кіш зі спаржею

© Pixabay

У цьому пирозі немає нічого зайвого — тільки хрустке пісочне тісто, вершково-яєчна начинка та спаржа.

Інгредієнти:

  • 1 ст. борошна
  • 250 мл вершків
  • 110 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 10 шт. спаржі
  • ¼ склянки крижаної води
  • Сіль за смаком

Борошно, масло і сіль змішати руками у великій мисці. Додати воду, вимісити тісто і сформувати з нього кулю. Прибрати тісто в холодильник на годину. Охолоджене тісто розділити на дві частини. Розкатати і викласти в дві круглі форми діаметром близько 18 см.

Зробити виделкою проколи в тісті. Випікати основу протягом 10 хвилин при температурі 180 градусів. Викласти спаржу порівну на запечені основи. Змішати в блендері яйця і вершки та залити цією сумішшю дві основи. Випікати кіш протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Кіш зі шпинатом, грибами та пряними травами

© saritalarson/Pixabay

Весняний пиріг із зеленню, печерицями та сиром.

Інгредієнти:

  • 500 г грибів (шампіньйони нарізані)
  • 500 г сиру (чедер натертий)
  • 250 г свіжого шпинату
  • 1 ріпчаста цибулина
  • 1,5 склянки борошна
  • ⅔ склянки сметани
  • ⅓ склянки молока
  • 75 г пармезану (тертого)
  • 85 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 3 ст.л. йогурту (натурального)
  • 1 ст.л. оливкової олії
  • Жменя листя базиліку
  • 1 ст.л. розмарину
  • 0,5 ч.л. мускатного горіха
  • сіль за смаком

Змішати борошно, сіль, холодне вершкове масло і йогурт до стану щільного тіста. Нарізати шампіньйони і цибулю на невеликі шматочки та обсмажити з мускатним горіхом на оливковій олії протягом 5-10 хвилин. Опустити шпинат в гарячу воду на хвилину. Злити воду і промити листя під холодною водою.

Змішати шпинат з грибами та цибулею. Розкатати тісто і викласти у форму діаметром 20-25 см. Випікати основу для пирога протягом 10 хвилин при температурі 180 градусів. Змішати в блендері яйця, сметану, молоко, пармезан і пряні трави. У готову основу викласти грибну суміш, додати тертий сир чедер і залити все яєчною сумішшю. Випікати 40 хвилин при температурі 180 градусів.

3914
0
Input correct name with min length 6 symbols
Input correct email address
Please provide a valid city.