3 небанальних рецепти запечених яблук

> Еда
Читать: 4 мин

© pixabay

Запечені фрукти – один з популярних варіантів корисного десерту. Особливою любов’ю у прихильників правильного харчування відзначаються печені яблука в духовці або в мікрохвильовій печі.

Представляємо вам декілька смачних рецептів запечених яблук. Та спершу загальні рекомендації для приготування яблук:

© pixabay
  • щоб шкірка не лопнула в момент термічної обробки, на дно дека під яблука потрібно налити трохи води
  • щоб фрукти пропеклися рівномірно, їх слід проткнути кілька разів зубочисткою
  • солодкі яблука при запіканні стають солодший, а кислі — кислішими. Оптимальним варіантом для рецептів стануть кисло-солодкі сорти
  • використовуйте в приготуванні стиглі, але не перезрілі яблука.

Запечені яблука з корицею

© clutch.ua

Один з найпростіших і розповсюджених рецептів. Печені яблука з корицею і медом можна готувати цілий рік на перекус, на сніданок, на дитячі свята. Їх можна запікати цілими або розрізати на шматочки.

Інгредієнти:

  • яблука,
  • кориця,
  • цукор або мед.

Спосіб приготування: фрукти помийте, зріжте верхівку з хвостиком і видаліть ножем серцевину. Якщо готуєте шматочками, то розріжте кожне яблуко 8 часточок. Змішайте мед з корицею в пропорціях на свій смак. Налийте всередину яблука медову начинку, закрийте зрізаною верхівкою. Проткніть яблука в декількох місцях зубочисткою або вилкою. Або викладіть часточки на деко і зверху полийте медом з корицею.

Нагрійте духовку до 180 градусів і запікайте в ній яблука 15-20 хвилин.

Запечені яблука з домашнім сиром

© pixabay

Цей рецепт полюбляють діти. Соковиті яблука з ніжним домашнім сиром всередині готують на сніданок, полуденок, дитячі ранки.

Кількість інгредієнтів розраховується індивідуально, сиру повинно бути достатньо, щоб заповнити яблука.

Інгредієнти:

  • яблука,
  • домашній сир,
  • яйця,
  • родзинки,
  • сметана,
  • вершкове масло,
  • ваніль,
  • цукор.

Спосіб приготування: змішайте сир з ваніллю, цукром і яйцями. Збийте до однорідної консистенції, додайте родзинки. Яблука помийте, наріжте навпіл, видаліть серцевину і частину м’якоті. Наповніть яблука сирною начинкою. Змастіть деко вершковим маслом.

Розігрійте духовку до 180-200 градусів. Запікайте яблука 20 хвилин.

Запечені яблука з медом

© clutch.ua

Яблука з медом запікають на свята. Страва популярна на столі в Яблучний або Медовий спас. Десерт можна готувати і на кожен день.

Інгредієнти:

  • яблука,
  • мед,
  • цукрова пудра.

Спосіб приготування: яблука помийте, зріжте верхівку і видаліть серцевину і частину м’якоті. Налийте всередину яблук меду. Накрийте яблука кришечкою з зрізаної верхівки. Зверху присипте цукровою пудрою. Налийте трохи води на деко. Перекладіть яблука на деко.

Запікайте при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

Смакуйте.

3867
0
Input correct name with min length 6 symbols
Input correct email address
Please provide a valid city.