15 правил, які допоможуть правильно поєднувати вино та їжу

> Еда
Читать: 5 мин
Как восстановить голос

© pexels

Уміння поєднувати вино та їжу вже давно перетворилося на справжню науку з цілим зведенням гласних і негласних правил, здатних заплутати будь-якого гурмана-початківця.

Редакція SUPER.UA підібрала для вас 15 правил, які допоможуть краще орієнтуватись в поєднанні вин і страв.

© pexels

Піно Нуар чудово підходить для страв з земляними ароматами

Страви з грибами і трюфелями чудово смакують з червоним вином. Піно Нуар та Дольчетто – хороший вибір, адже вони є легкими, але наповненими цікавими нотками.

Шардоне для жирної риби або риби в пряному соусі

© pexels

Білі вина (наприклад, Шардоне з Каліфорнії, Чилі або Австралії) поєднуються з жирною рибою або будь-якими морепродуктами у пряному соусі.

Шампанське ідеально підходить до солоних став

Більшість сухих шампанських вин, таких як Брют та Іспанська кава, справді не дуже солодкі. Це робить їх смак свіжим в поєднанні з солоними стравами, такими як хрустка локшина удон з водоростями норі.

Каберне Совіньйон: казковий смак з соковитим червоним м’ясом

© pexels

Каліфорнійські суміші Каберне та Бордо – приголомшливі зі стейками або відбивними.

Савіньйон Бланк смакує з терпкими приправами та соусами

Ароматні чи гострі страви, такі як гребінці з грейпфрутово-цибулевим салатом, не затьмарюють смак вин, таких як Савіньйон Бланк.

Рожеве сухе для сирних страв

© pexels

Деякі сири йдуть краще з білим вином, деякі з червоними; але майже всі смакують з сухим рожевим вином, яке має кислинку білого вина та фруктовий присмак червоного.

Піно Гріджіо поєднується з легкими рибними стравами

Легкі страви з морепродуктів смакують краще, коли поєднуються з такими ж ніжними білими винами, як Піно Гріджіо або Арнес з Італії або Шабліс для барбекю.

Мускатне Asti смакує з фруктовими десертами

© pexels

Помірно солодкі ігристі вина, такі як Мускатне Asti, напівсухне шампанське та Asti Спуманте, допоможуть підкреслити смак фруктів у десерті, а не цукор.

Шираз поєднується з дуже приправленими стравами

Запечене м’ясо з приправами, бутерброд з тушкованим кмином та соусом харріса добре поєднуються з червоним вино, що має гострі нотки. Шираз з Вашингтона, Каберне з Франції та Ксіномавро з Греції – саме те, що треба.

Грюнер Флетрайнер поєднується зі свіжими травами

© pexels

Австрійський цитрусовий та конюшиновий аромат Grüner Veltliner стає ще кращим, коли поєднується з стравами, де є багато свіжих трав.

Ціфандель для паштетів, мусів і террін

Для насичених, але водночас легких, страв як паштет і террін добре підходять Ціфандель, італійське вино Nero d’Avola та іспанське Monastrell.

Сухий ріслінг — пара з солодкими та пряними стравами

© pexels

Невелика солодкість вин Ріслінг допомагає приборкати гостроту індійських страв та підсилити смак солодких.

Рожеве шампанське смакує з обідом, а не просто із закусками

Рожеві ігристі вина, такі рожеве шампанське, мають достатню глибину смаку для поєднання з великою кількістю основних страв.

Старі світові вина прекрасно підходять для старих світових страв

© pexels

Наприклад, смаки продуктів і вин, що виросли разом протягом століть, — тосканські рецепти та тосканські вина, — майже завжди прекрасно доповнюють один одного.

4722
0
Input correct name with min length 6 symbols
Input correct email address
Please provide a valid city.