12 смачних страв з броколі, які легко приготувати
Більшість людей ненавидить броколі. Як і брюссельську капусту, цю капусту часто недооцінюють. Репутація броколі була затьмарена десятиліттями неправильного приготування. Пересмажена броколі – бридка на смак. Але якщо правильно приготувати, броколі матиме міцну текстуру і солодкий смак, який гарно поєднується з продуктами в салатах, з картоплею фрі та рисом.
Збережіть собі наступні рецепти, які змінять вашу думку про броколі.
Просто смажена броколі
Погано приготована броколі стає м’якою і має неприємний запах, але правильно її приготувати не так вже і важко. Секрет досконалої смаженої броколі – це надзвичайно висока температура, яка сприяє вивільненню солодкого горіхового запаху. Нагрійте попередньо форму для випічки, перш ніж ставити капусту в пічку. Ви можете перевернути броколі, коли вона трішки запечеться, або залити запікатись на одній стороні до хрусткої скоринки.
Веганська запечена картопля з броколі та сиром
Секрет цієї печеної картоплі полягає в тому, що замість сиру використовують спеціальний соус. Головні його інгредієнти: паростки рослин, мигдальне молоко, кеш’ю. Після того приготуєте соус, покладіть на картоплю трохи броколі, полийте соусом та відправляйте в пічку на 20-30 хвилин.
Салат з броколі, капусти кале та кіноа
Вам потрібно буде карамелізувати капусту броколі та кале, додайте попередньо відварену крупу кіноа, приправте все ложкою карі. Додайте коріандру та за смаком руколу, буряк, гірчицю. Насолоджуйтесь.
Смажений тофу з броколі
Броколі грає важливу роль у цьому рецепті, але зірка, безумовно, тофу. Ретельно підсмажте тофу, відваріть броколі. Приготуйте соус: змішайте соєвий соус, рисовий оцет, кукурудзяний крохмаль, часник і воду. Після цього підсмажте кілька хвилин броколі, та змішайте всі інгредієнти. Можете приправити насінням кунжуту.
Салат з броколі, базиліком та фісташками
Основну частину капусти броколі зазвичай недооцінюють і викидають, надаючи перевагу лише зеленим вершкам. Але варто лише зняти верхню частину і ви будете приємно вражені. В цьому салаті поєднані як основа, так і вершечки броколі. Хрусткі стебла наріжте, додайте до них бланшовані вершечки, додайте сміливе поєднання базиліку та фісташок і вийде чудовий салат.
Броколі з домашнім сиром, фундуком та медом
Цей салат дає новий, вишуканий смак броколі в поєднанні з домашнім сиром. А хрусткий підсмажений фундук та квітковий мед додають ще дві несподівані ноти до страви.
Сирний суп з броколі
Цей рецепт схожий із класичним сирним супом з броколі. Але на відміну від більшості, в цьому ви дійсно розсмакуєте броколі: у нього додають нарізану і підсмажену броколі.
Вершковий суп з броколі та гарбузового насіння
Це нова версія крем-супу з броколі. Потрібно підсмажити броколі, для глибшого, складнішого аромату. Вершки в супі роблять його жирнішим, а також додають яскравий смак. Трохи хрусту не завадить – киньте трохи підсмаженого гарбузового насіння в суп.
Піца з карамелізованими броколі та червоною цибулею
Піца з броколі не найпоширеніша, але вона вартує уваги. Капуста кале і брюссельська капуста стають основними інгрідієнтами піци, тому чому б не додати третю? Візьміть вершечки броколі та червону цибулю, закарамелізуйте їх, викладіть на піцу як новий цікавий інгредієнт.
Салат з броколі та сардинами
Один із варіантів швидкого обіду. Цей салат поєднує карамелізовану броколі, сардини в маслі, мариновану цибулю шалот і свіжу м’яту.
Локшина з броколі та яловичиною
Яловичина та броколі – стандартне поєднання у китайсько-американських ресторанах. Зазвичай їх подають з рисом, але можна взяти і локшину. Киньте на сковорідку варену локшину, додайте трохи води, броколі та яловичину, на вибір заправте соусом та спеціями, посипте кунжутом.
Італійський пиріг з броколі та пряними ковбасками
Типовий італійський пиріг готують з картоплею. Ви ж можете замінити її на броколі. Додайте карамелізовану цибулю та пряні ковбаски і пиріг заграє новими смаками.
- Читайте також: 9 моментов, с которыми вы столкнётесь при отказе от сахара