10 легких варіантів сніданків, які можна їсти на ходу

> Еда
Читать: 11 мин

© Pixabay

Усім відомо про те, наскільки важливий сніданок. Регулярний сніданок допоможе вам тримати вагу в нормі та в цілому, ви будете почувати себе краще, ніж ті, хто пропускає сніданок.

Але давайте подивимося правді в очі: складно знайти додатковий час для планування та підготовки збалансованого сніданку. Перед вами 10 смачних, поживних ранкових страв, які завжди прийдуть вам на допомогу

Кожен з варіантів є хорошим джерелом білка, і більшість з них можна приготувати ввечері. Такі сніданки можна брати з собою в ланч-боксах. Якщо ви їсте на ходу – дотримуйтеся трьох правил: їжте з ланч-боксу або тарілки; використовуйте посуд щоразу, коли у вас є можливість; намагайтеся їсти за обіднім столом. Так ви зможете повноцінно насолодитися своїм смачним сніданком.

1. Тост з авокадо і нутом

© IStock

З маслом можна попрощатися. Краще з’їсти тост з авокадо. А сендвіч з авокадо і нутом – ще краще. Сніданок в стилі тарталеток або бутерброда є безпрограшним варіантом, коли справа доходить до смаку і поживності. Як бобові, так і авокадо позитивно впливають на стан здоров’я. Клітковина, яка міститься в нуті, корисні жири і фолієва кислота в авокадо – роблять ваш сніданок повноцінним та поживним. Для цього рецепта ви можете використати половинку авокадо або цілий плід, цільнозерновий хліб та варений нут. Також сендвіч для смаку можна збризнути лимонним соком. В одній порції близько 267 ккал.

2. Пізня полуниця і кремова вівсянка

© IStock

В якому випадку десерт вважається сніданком? Коли він подається у вигляді вівсянки, а солодким стає за рахунок фруктів, без додавання цукру. Такий смачний і водночас вишуканий десерт можна приготувати без кухаря. Все, що вам потрібно зробити, це перемішати вівсяні пластівці з молочним ванільним йогуртом, і залишити цю кремову масу на ніч в холодильнику. Вранці вам залишиться тільки прикрасити страву полуницею, додати трохи йогурту і мигдалю. Такий варіант сніданку не вимагає тривалого готування. В результаті у вас виходить багатий клітковиною сніданок, в якому є кальцій і вітамін С, а також збалансована кількість білка, вуглеводів і корисних жирів. в ньому приблизно 288 ккал.

3. Легкий азіатський рис з яйцем

© IStock

це відмінний варіант сніданку, який можна взяти з собою. На щастя, ви можете приготувати його буквально за кілька хвилин прямо перед виходом з дому. Ця страва з’явилася з японської страви для сніданку під назвою Tamago kake gohan. Але тут, замість того, щоб посипати пропарений рис сирим яйцем, (як це робиться в традиційній версії), потрібно просто зварити яйце та посипати приготований рис. Коричневий рис є джерелом клітковини та цільного зерна. Імбир можна додати до рису для пікантного смаку і аромату. І замість того, щоб потягнутися за сіллю, полийте старву соєвим соусом тамарі. Це безперечно смачний сніданок, в якому близько 314 калорій.

4. Ранковий салат від шефа в банці

© Pixabay

Забудьте про правила. Салати призначені не тільки для обіду: вони можуть стати чудовим і здоровим сніданком. Коли ви починаєте свій день з великої кількості овочів, вам не потрібно занадто турбуватися про те, щоб з’їсти їх в решту дня. Крім того, салат на сніданок – це відмінний спосіб розігнати вашу травну систему. Щоб приготувати цю страву, вам потрібно усього лише покласти всі інгредієнти в банку або миску з кришкою, а потім потрусити. У салат можна покласти яйця, авокадо, курячу грудку і сир. Однак ви можете зробити страву з інших улюблених інгредієнтів. Калорійність салату становить близько 449 ккал.

5. Бейгл, фарширований салатом з яєць

© Pixabay

Яйця можна вживати не тільки у вигляді омлету або яєчні. Салат з яєць може стати відмінним сніданком. Якщо ви варите яйця заздалегідь, цей рецепт займає приблизно стільки ж часу, як і сигнал тривоги в непередбачених ситуаціях. Такий фарширований бейгл наповнить вас більшою кількістю енергії, ніж 9 хвилин дрімоти після будильника. Яйця є повноцінним джерелом білка. А щоб ви не перевищили свою добову норму вуглеводів, вийміть м’якуш з бейгла, щоб туди покласти яєчн начинку. Змішайте нарізані варені яйця з цибулею-шалот, майонезом або йогуртом. Додайте гірчицю та спеції за смаком. За бажанням, додайте в масу і м’якуш від бейгла. Перемішайте – і ваша начинка готова. Калорійність порції – 331 ккал.

6. Карамелізований грейпфрут з гранолою

© IStock

Якщо ви плануєте мати досить ситний обід або вечерю, для вас придуманий спеціальний легкий сніданок на один укус. Родзинкою страви є грейпфрут, особливо якщо узяти червоний грейпфрут, він солодший. Такий колір фрукта обумовлений природним елементом лікопіном. Він грає важливу роль у зниженні ризику розвитку раку. Щоб перетворити звичайний грейпфрут у цю вишукану страву, злегка посипте його цукром і дрібкою солі та швидко обсмажте. Зверху полийте золотистий обсмажений фрукт йогуртом і додайте трохи граноли. У страві 153 калорії.

7. Буріто з індичкою

© Pixabay

З’їсти буріто на сніданок означає, зруйнувати всі правила. Начинка з вареного яйця і обсмаженої індички роблять такий ранковий прийом їжі повноцінним. Крім того, що це дуже смачно, в такому сніданку ще й багато білка. Також в буріто входять підсмажені овочі, такі як перець, кукурудза і цибуля, а також соус «сальса». Соус теж можна вписати в добову норму овочів, адже його основний інгредієнт – томат. Використовуйте тарілку, вилку і ніж, щоб повільно смакувати кожним шматочком вашого смачного буріто, в ньому усього 373 калорії.

8. Курячі шашлички з вафлями

© Pixabay

Курка і вафлі – це, можливо, не надто поширене поєднання, але безумовно смачне. Стиль подачі у вигляді шашличка більше підходить для вечірок, але ця страва також може стати відмінним варіантом сніданку. Виберіть міні-вафлі з цілісного зерна і свіже куряче філе. Якщо ви вегетаріанець, спробуйте приготувати страву з тофу. Курку можна обсмажити, приготувати в духовці або відварити. Потім нанизати інгредієнти на шпажки і полити невеликою кількістю кокосового молока або кленового сиропу. У страві 296 калорій.

9.Чіабатта у стилі капрезе

© Pixabay

У класичній простоті салату капрезе є щось майже ідеальне. А значить, поєднання томатів, моцарелли і базиліка в трохи іншій подачі залишиться таким же смачним. Коли він подається в цільнозерновий булочці, салат стає повноцінною їжею. Такий сендвіч ідеально їсти на сніданок, тому що його можна приготувати самому за п’ять хвилин. До речі, базилік можна вирощувати вдома на кухні, щоб він завжди був під рукою. У страві 329 калорій.

10. Середземноморське парфе

© Pixabay

Ця страва не вимагає особливих кулінарних умінь для того, щоб вона залишалася збалансованою, поживною і смачною. Ви можете шарами викласти помідори черрі, червону цибулю, огірки і хумус, і полити все зверху йогуртом. Таким чином, ви з’їсте на сніданок ще й порцію овочів. Хоча ця страва схоа на десерт, вона залишається дивовижно смачною. Також страву можна подавати як закуску з чіпсами з цільного зерна. У страві 201 калорія.

3652
0
Input correct name with min length 6 symbols
Input correct email address
Please provide a valid city.