Страви французької кухні, які варто приготувати вдома
Французька кухня по праву вважається однією з найбільш незвичайних і вишуканих у світі. Однак якщо у гурманів течуть слинки, то господинь це словосполучення кидає в тремтіння. Але не варто панікувати! Ми розповімо, як приготувати «їжу богів» з посмішкою і найменшими зусиллями.
Ці страви готуються за особливою рецептурою, але вони того варті.
Півень у вині (Coq au Vin)
Легендарна страва, яку варто спробувати кожному. Сьогодні навіть найдорожчі ресторани рідко використовують класичний рецепт, який з’явився в Бургундії. Півня часто замінюють куркою або курчам, а вино по-бургундські — іншими сортами. Але страва від цього не стала гірше. Так що запасіться рослинною олією і вершковим маслом, борошном, куркою, беконом, приправами і пляшкою хорошого вина — і починайте експериментувати!
Крок-месьє (Croque-Monsieur)
Обожнюєте бутерброди? Французький сендвіч — відмінний вибір, якщо потрібно швидко перекусити. Досить популярний у французьких закусочних і кафе. Щоб приготувати смаколик, знадобляться підсмажений хліб, шинка і Емменталь. Також часто готують крок-мадам — варіант сендвіча з яйцем зверху. (Croque-Monsieur)
Шоколадний фондан (Fondant au chocolat)
Дуже популярна, дуже шоколадна і неймовірно смачна страва. «Родзинкою» десерту є тверда оболонка з рідкою масою всередині. Бісквітне тісто для фондан готується легко. А ось технологія приготування вимагає особливого підходу. Якщо перетримати страву в духовці, рідкої серцевини не вийде.
Тарт Татен (Tart Tatin)
Десерт, назву якого дізналися після старту різних кулінарних шоу. Це пиріг «навпаки» з карамелізованими фруктами. У тарт татені використовується пісочне тісто, тому приготувати його досить легко.
Пан-банья (Pan Bagnat)
Французи славляться смачною і свіжою випічкою. Пан-банья — це ніжний сендвіч, наповнений відомим салатом «Нісуаз». Готується з круглого хліба, яєць, анчоусів і свіжих овочів.