Сезонні рецепти смачних блюд з дині

> ЇЖА
Читать: 4 мин

©Pixabay

Солодка і майже медова диня — сезонне літнє частування, яке ми звикли їсти сирим, хоча з неї можна приготувати безліч смачних страв, і не тільки солодких. Пропонуємо спробувати приготувати ці сезонні рецепти з дині.

Диня з лаймом, м’ятою і імбиром

©Pexels

Інгредієнти

Лайм 1 шт.

Диня 1 кг

Свіжа м’ята 3 ст.л.

Цукор 1 ч.л.

Тертий імбир 1 ст.л.

Мед 1 ст.л. 

Приготування

Видалити з дині кісточки. М’якоть дині відокремити від шкірки за допомогою чайної ложки.

Динну м’якоть помістити в глибоку миску, туди ж додати цедру лайма, вичавити з лайма сік. 

Додати нарублену м’яту, тертий імбир, цукор і мед. Перемішати. 

Дати настоятися в холодильнику півгодини і можна подавати.

 

Суп з дині з шинкою

©I-gency

Інгредієнти

Томати 2 шт.

Диня 1,5 кг

Копчена шинка 200 г

Тростинний цукор 200 г

Оливкова олія за смаком

Сіль за смаком

Мелений чорний перець за смаком

Приготування

З помідорів зняти шкірку і очистити від насіння.

Диню подрібнити в пюре за допомогою блендера.

Додати кубики томатів і обсмажену на сухій сковороді шинку.

Скропити оливковою олією, приправити перцем і посипати базиліком.

 

Смузі з динею і грушею

©Pexels

Інгредієнти

Груші 2 шт.

Диня 400 г

Кокосове молоко 150 мл

Приготування

Диню очистити від шкірки і насіння та нарізати. Грушу нарізати, видалити серцевину.

Помістити всі інгредієнти і подрібнити на низькій швидкості в блендері до однорідної маси.

 

Салат з динею і блакитним сиром

©Pexels

Інгредієнти

Диня 150 г

Йогурт 100 г

Свіжа м’ята 10 г

Волоські горіхи 20 шт.

Шпинат 75 г

Блакитний сир 80 г

Оливкова олія 15 мл

Лимонний сік за смаком

Мелений чорний перець за смаком

Сіль за смаком

Цукор щіпка

Приготування

Подрібнити листя м’яти, додати йогурт, сіль, цукор, оливкову олію і трохи лимонного соку. Збити все вінчиком.

Диню очистити від насіння і шкірки, нарізати кубиком зі стороною приблизно 1,5 см. Подрібнити горіхи.

У порційну тарілку викласти шпинат і шматочки дині, поламати блакитний сир, посипати горіхами і полити йогуртовой заправкою.

 

Сорбет з дині

©Pixabay

Інгредієнти

Лимон 1 шт.

Диня 800 г

Цукор 6 ст.л.

Вода 8 ст.л.

Приготування

Цукор розчинити, помішуючи в воді. Сироп кілька хвилин варити на середньому вогні, потім охолодити.

Диню розрізати навпіл, очистити від шкірки та насіння. М’якоть дині нарізати на кубики, подрібнити в пюре за допомогою блендера, змішати з лимонним соком.

Холодний цукровий сироп додати в пюре, добре перемішати і покласти в форму для заморожування.

Сорбет поставити в морозилку на 1 годину, потім вийняти, добре перемішати і знову поставити в морозилку.

За 15 хвилин до подачі сорбет вийняти з морозилки, щоб він трохи відтанув. Сорбет розкласти по креманках і подавати.

 

Спробуйте наші сезонні рецепти з дині і діліться своїми, хай життя смакує!