Сезонні рецепти смачних блюд з дині
Солодка і майже медова диня — сезонне літнє частування, яке ми звикли їсти сирим, хоча з неї можна приготувати безліч смачних страв, і не тільки солодких. Пропонуємо спробувати приготувати ці сезонні рецепти з дині.
Диня з лаймом, м’ятою і імбиром
Інгредієнти
Лайм 1 шт.
Диня 1 кг
Свіжа м’ята 3 ст.л.
Цукор 1 ч.л.
Тертий імбир 1 ст.л.
Мед 1 ст.л.
Приготування
Видалити з дині кісточки. М’якоть дині відокремити від шкірки за допомогою чайної ложки.
Динну м’якоть помістити в глибоку миску, туди ж додати цедру лайма, вичавити з лайма сік.
Додати нарублену м’яту, тертий імбир, цукор і мед. Перемішати.
Дати настоятися в холодильнику півгодини і можна подавати.
Суп з дині з шинкою
Інгредієнти
Томати 2 шт.
Диня 1,5 кг
Копчена шинка 200 г
Тростинний цукор 200 г
Оливкова олія за смаком
Сіль за смаком
Мелений чорний перець за смаком
Приготування
З помідорів зняти шкірку і очистити від насіння.
Диню подрібнити в пюре за допомогою блендера.
Додати кубики томатів і обсмажену на сухій сковороді шинку.
Скропити оливковою олією, приправити перцем і посипати базиліком.
Смузі з динею і грушею
Інгредієнти
Груші 2 шт.
Диня 400 г
Кокосове молоко 150 мл
Приготування
Диню очистити від шкірки і насіння та нарізати. Грушу нарізати, видалити серцевину.
Помістити всі інгредієнти і подрібнити на низькій швидкості в блендері до однорідної маси.
Салат з динею і блакитним сиром
Інгредієнти
Диня 150 г
Йогурт 100 г
Свіжа м’ята 10 г
Волоські горіхи 20 шт.
Шпинат 75 г
Блакитний сир 80 г
Оливкова олія 15 мл
Лимонний сік за смаком
Мелений чорний перець за смаком
Сіль за смаком
Цукор щіпка
Приготування
Подрібнити листя м’яти, додати йогурт, сіль, цукор, оливкову олію і трохи лимонного соку. Збити все вінчиком.
Диню очистити від насіння і шкірки, нарізати кубиком зі стороною приблизно 1,5 см. Подрібнити горіхи.
У порційну тарілку викласти шпинат і шматочки дині, поламати блакитний сир, посипати горіхами і полити йогуртовой заправкою.
Сорбет з дині
Інгредієнти
Лимон 1 шт.
Диня 800 г
Цукор 6 ст.л.
Вода 8 ст.л.
Приготування
Цукор розчинити, помішуючи в воді. Сироп кілька хвилин варити на середньому вогні, потім охолодити.
Диню розрізати навпіл, очистити від шкірки та насіння. М’якоть дині нарізати на кубики, подрібнити в пюре за допомогою блендера, змішати з лимонним соком.
Холодний цукровий сироп додати в пюре, добре перемішати і покласти в форму для заморожування.
Сорбет поставити в морозилку на 1 годину, потім вийняти, добре перемішати і знову поставити в морозилку.
За 15 хвилин до подачі сорбет вийняти з морозилки, щоб він трохи відтанув. Сорбет розкласти по креманках і подавати.
Спробуйте наші сезонні рецепти з дині і діліться своїми, хай життя смакує!