Як приготувати чіпси, не використовуючи при цьому картоплю

Деякі думають, що чіпси — це щось шкідливе і жирне. Насправді зараз поняття цієї страви вже змінилися. Ми дізналися на Self секрети про те, як готувати корисні чіпси.
Тонкі шматочки — запорука успіху
Якщо ви відрізаєте від овоча або фрукта (це може бути: банан, баклажан, яблуко, буряк або морква) занадто соковиті і м’ясисті шматки, чіпси ніколи не вийдуть хрусткими. Замість цього ви повинні нарізати дуже тонкі слайси і найкраще це робити за допомогою спеціальної овочерізки.
Як випікати
Духовку потрібно розігріти до 110 градусів. Секрет в тому, що з овочів повільно випаровуються соки, і продукт висихає. Він не згорає при такій температурі, а саме сушиться. Краще витратити на приготування чіпсів більше часу, ніж спалити їх отримати обвуглені шматочки.
Чистити чи ні
Очищати овочі або фрукти від шкірки — це ваш вибір. З кожним фруктом і овочем все працює по-різному. Ви можете експериментувати і пробувати, вибирати, як вам більше подобається.
Спеції
Коли ваші чіпси готові, не забудьте про спеції. Наприклад, яблучні чіпси відмінно поєднуються з корицею і цукром, чіпси з баклажанів з розмарином і морською сіллю, а бананові чіпси з чимось несподіваним, наприклад куркумою.
Скільки готувати
Ще раз хочеться сказати, що з приготуванням чіпсів поспішати не потрібно. В середньому випікання фруктових або овочевих слайсів займає 2-2,5 години. Звичайно, вам кожні хвилин 15-20 потрібно перевіряти ступінь готовності.

Ось такі прості поради допоможуть вам забути про шкідливі картопляні чіпси і приготувати свої домашні з різних овочів і фруктів.