Як правильно заморозити ягоди

> ЇЖА
Читать: 3 мин

Заморозити ягоди — завжди хороша ідея, адже вони повністю зберігають всі корисні речовини, тож восени і взимку ви будете забезпечені вітамінами так само, як і влітку. Компоти, смузі, соуси, начинка до пирогів — будь-що, що забажаєте зробити із своїх запасів, безперечно порадує родину та друзів. Можна також трохи розморозити ягоди і їсти їх просто так, це добрий снек!

ягодний десерт

Які ягоди заморожувати?

Будь-які, що трапляться вам у власному саду або на ринку. Головне, аби були свіжі. Коли ягоди переспілі, вони можуть бути прим’ятими або з пошкодженнями, цього краще уникати. Тому радимо перебирати ягоди перш за все.

Чи потрібно чистити і мити ягоди?

Так, без цього не обійтись. Важливо позбутись черенків, листя і “хвостиків”. У випадку черешень та вишень, можна ще видалити кісточки, але це залежить від того, як ви хочете їх використовувати. Ягоди треба ретельно вимити, а потім викласти в один шар на будь-якій поверхні, аби вони висохли. Зайва волога зліпить їх в морозилці в льодяну глибу.

заморожені ягоди

Який посуд обрати для заморозки?

Для початку треба покласти їх на піддон або у форму для запікання, яка вміщується в холодильник, в один шар для того, аби вони швидше застигли і не зклеювалися. Після того, як вони затверділи, пересипати в контейнери з харчового пластику або пакети. Радимо помітити упаковку стікерами з датою заморозки, адже ягоди краще за все вжити протягом 1 року. Деякі ресурси пишуть про те, що і після спливу цього терміну вони будуть придатні, але вже не матимуть більшості корисних властивостей.

Що робити, якщо ви не заморозили ягоди?

Якщо ви не встигли заморозити ягоди або не було місця в морозилці, або просто забули, не засмучуйтесь. Є безліч українських виробників замороженої продукції з української сировини. У них можна купити цілі ягоди або у вигляді пюре з доставкою додому. А ще простіше — купити в супермаркеті! Тільки пам’ятайте, що треба обов’язково дивитися на цілісність пакування, строк придатності, склад, та дотримуватися рекомендацій із вживання.

 

955
0
Input correct name with min length 6 symbols
Input correct email address
Please provide a valid city.