Рецепти панкейків, які оцінить вся сім’я
Останнім часом багато любителів смачненького підсіли на панкейки — американські круглі млинці, які складають гіркою і поливають сиропом або рідким медом. Це відмінна страва для сніданку або десерту, яка сподобається і дорослим і дітям.
Пропонуємо кілька незвичайних рецептів, які сподобаються як новачкам, так і завзятим шанувальникам млинчиків.
Вівсяні панкейки з горіхами і шоколадом
Інгредієнти:
Вівсяне борошно — 300 г
Молоко — 0, 5 склянки
Цукор — 1 ст. л.
Яйце — 1 шт.
Олія (рослинна або мигдальна) — 2 ст. л.
Екстракт ванілі — за смаком
Горіхи — 100 г
Шоколад — 50 г
Як приготувати:
Змішайте сухі інгредієнти в глибокій мисці. В іншій збийте яйце, молоко і олію. Поступово з’єднайте рідку масу з сухою, потім ретельно перемішайте або збийте за допомогою міксера. Добре розігрійте сковороду, потім починайте пекти млинці, попередньо змащуючи ємність рослинним маслом. В цей час займіться підготовкою соусу. Візьміть горіхи — це може бути мигдаль або волоські — і подрібніть. Розтопіть половину плитки шоколаду на водяній бані, з’єднайте з горіхами. Викладіть млинці гіркою і полийте соусом.
Кавово-медові млинці
Інгредієнти:
Борошно — 130 г
Молоко — 150 мл
Яйця — 2 шт.
Вершкове масло — 20 г
Мед — 3 ст. л.
Розпушувач (або гашене сода) — 1, 5 ч. л.
Кава розчинна — 2 ч. л.
Як приготувати:
Молоко залийте в глибоку каструльку і покладіть шматочок масла. Коли воно нагріється, а масло розчиниться — додайте каву і розмішайте. Потім відставте остигати.
Борошно просіяти і змішати з розпушувачем. Яйця збити з медом за допомогою віночка або міксера. З’єднати всі інгредієнти і вимісити тісто. За консистенцією воно повинно нагадувати рідку сметану.
На розігріту сковороду, змащену олією, викладаємо тісто і прожарюємо з обох сторін. Готові млинці поливаємо згущеним молоком або апельсиновим джемом.
Кукурудзяні панкейки
Інгредієнти:
Кукурудзяне борошно — 0, 5 склянки
Пшеничне борошно — 0, 5 склянки
Розпушувач — 2 ч. л.
Яйця — 4 шт.
Вершкове масло — 6 ст. л.
Молоко — 80 мл
Лимон — 6 шт.
Кленовий сироп — 80 мл
Як приготувати:
Просіяне борошно змішати з розпушувачем. Яйця змішати з 2 ложками розтопленого масла і молоком. З’єднати і ретельно перемішати. Поки млинці випікаються, приготувати помадку. 4 столові ложки олії змішати з кленовим сиропом або медом. Жовтки 2 яєць відокремити від білків і додати в суміш. Вичавити сік з лимонів і з одного натерти цедру. Готувати суміш на водяній бані близько 7-8 хвилин, часто помішуючи і не доводячи до кипіння. Потім додати цедру. Коли маса стане густою — зняти її з вогню і остудити.
Пряні панкейки
Інгредієнти:
Борошно — 0, 5 склянки
Какао-порошок — 0,5 склянки
Гашене сода — 0, 5 ч. л.
Розчинна кава — 2 ст. л.
Кориця — 1 ч.л.
Мускатний горіх — 0, 5 ч. л.
Маслянка — 1 стакан
Яйце — 1 шт.
Масло розтоплене — 2 ст. л.
Як приготувати:
Борошно просіяти і змішати з розпушувачем, какао, мускатним горіхом і корицею. Маслянку змішати з яйцями, кавою і маслом. Все добре перемішати. Млинці випікати на розігрітій сковорідці. Подавати з сиропом на свій смак.
Млинці з поленти з ягодами
Інгредієнти:
Полента — 500 г
Свіжі ягоди
Кленовий сироп
Як приготувати:
Поленту приготувати відповідно до інструкції і обсмажити на вершковому маслі. Млинці викласти на тарілку, змастити маслом, прикрасити ягодами і полити кленовим сиропом.
Смачного!