«Готуйтеся широко заплющувати очі». У столиці пройде другий кінофестиваль Kinove

> Жизнь
Читать: 3 мин

Кадр із фільму "А потім ми танцювали"

З 23 по 27 листопада у Києві відбудеться другий фестиваль інтелектуального й естетичного кіно Kinove. Покази проходитимуть у кінотеатрах «Жовтень», «Київська Русь» і «Братислава».

«Друга редакція Kinove.Фестивалю вражатиме. Готуйтеся широко заплющувати очі, щоб побачити дійсно важливе кіно. Цього разу ми зібрали максимально концентровану програму, в якій кожен фільм – дещо більше, ніж просто кіно задля розваги. Це стрічки, які змусять глядача подивитися в саму сутність себе і відкрити те, що приховано під соціальними замками», – зазначають організатори.

Відкриє Kinove стрічка «Монос» колумбійського режисера Алехандро Ландеса. Цей фільм є претендентом на «Оскар», а також завоював Спеціальний приз журі фестивалю «Санденс» і нагороди «Найкраща режисура» на Одеському МКФ 2019 та «Найкращий фільм» на Лондонському МКФ 2019.

Кадр із фільму «Монос»

Також у програмі Kinove – стрічка «Вальгалла: Сага про вікінга» з Мадсом Міккельсеном у головній ролі (серіал «Ганнібал»). Це робота Ніколаса Віндінга Рефна, відомого за фільмами «Драйв» і «Неоновий демон». Головну роль у ньому виконує.

Знайшлося місце на фестивалі і для українського кіно. Його представлятиме Віктор Косаковський зі стрічкою «Акварель», знятій у новаторському форматі 96 кадрів/сек, цей фільм працює на інтуїтивному рівні попередження, що людина – ніщо в порівнянні з чистою первинною силою.

Також у межах фестивалю відсвяткують 20-річчя культового фільму Стенлі Кубрика «Із широко заплющеними очима» з Ніколь Кідман і Томом Крузом у ролях. Перед показом самої стрічки покажуть документальний фільм «Не просто сон: Стенлі Кубрик Із широко заплющеними очима» – розповідь чи близьких Кубрика про створення шедевру та про фінальну главу творчості режисера.

Кадр із фільму «Із широко заплющеними очима»»

На Kinove відсвяткують і річницю Бетмена. Цього року фільму виповнюється 80 років, тому київські глядачі матимуть змогу переглянути картину на великому екрані.

Також до програми увійшла стрічка грузинська драма «А потім ми танцювали», яка завоювала Ґран-Прі 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю за результатами глядацького голосування, та трагікомедія про корупцію, невірність і самотність «Іванов», яку зняв російський бізнесмен Дмітрій Фалькович. Закриє другий фестиваль Kinove фільм-портрет про видатного колумбійського художника Фернандо Ботеро.

Покази фільмів відбуватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Більш детальну інформацію про програму та розклад показів шукайте на сторінці кінофестивалю у Facebook.

11291
0
Input correct name with min length 6 symbols
Input correct email address
Please provide a valid city.